Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

ΕΚΤΑΚΤΟ! ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΣΤΗΝ Ι.Μ. ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΒΑΡΝΑΚΟΒΑΣ!

(φωτογραφία από το αρχονταρίκι, τα γνωστά μας «κουτσουράκια» στο κτίριο που κάηκε το 2017)


Λυπηρό και άδικο κάποιοι να παίρνουν  τον ρόλο του δικαστή και κυρίως να νομίζουν ότι εμείς μπορούμε να ερμηνεύσουμε τις βουλές του Θεού…

Πολλές ιστοσελίδες «μετέφρασαν» την πυρκαγιά της 14ης /6/2020 σαν μια τιμωρία γιατί, όπως λανθασμένα πιστεύουν, οι εκπρόσωποι της ουκρανικής εκκλησίας επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Παναγίας Βαρνάκοβας και η αδελφότητα τους υποδέχτηκε θερμά!

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε υπεύθυνα ότι ουδέποτε επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Παναγίας Βαρνάκοβας!Οι μαρτυρίες που το αποδεικνύουν, αλλά και η έλλειψη φωτογραφικού υλικού της υποτιθέμενης επίσκεψης, απλά επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι δεν πραγματοποιήθηκε επίσκεψη. 

Ας αναλογιστεί ο κάθε ένας που βιάστηκε να κρίνει, να κατακρίνει και να δικάσει ότι στο μοναστήρι μένουν 20 αδελφές. Είκοσι ψυχές που έρχονται αντιμέτωπες δεύτερη φορά με το στοιχείο της πυρκαγιάς και με όλες τις μετέπειτα δυσκολίες διαβίωσης  που συνεπάγεται αυτό. Είκοσι ψυχές που δεν φταίνε σε τίποτα και όμως δέχονται σιωπηλά τα πυρά ανθρώπων που μάλλον, δεν τις γνωρίζουν καλά.

Όποιος ξέρει την Γερόντισσα Θεοδοσία υποκλίνεται μπροστά στην αγάπη της για την Ορθοδοξία, τον Θεό, την Παναγία, την «Αφεντικιά», όπως χαρακτηριστικά την ονομάζει. Την «μεγαλομάτα Παναγιά», που όταν το 1992 ήρθε η αδελφότητα και αντίκρυσε το μοναστήρι, ερειπωμένο από το 1985 και επικίνδυνο να μείνει κάποιος, η Γερόντισσα είδε μόνο την εικόνα Της. Σαν να Την άκουσε να της λέει: «Θα μου ανάψεις το καντήλι;». Και η Γερόντισσα απάντησε: «Ναι, Παναγιά μου!Κι Εσύ να μας προστατέψεις!»

Από τότε, πέρασαν είκοσι οκτώ χρόνια….

Με πολλές πολλές δυσκολίες, αλλά πάντα με την ελπίδα τους στον Θεό και την Χάρη της Παναγιάς να τις σκεπάζει, που ακόμα υπάρχει διάχυτη στο μοναστήρι και ας επιθυμούν κάποιοι το αντίθετο…

…Όποιος σιωπά, δεν σημαίνει ότι έχει άδικο, απλώς περιμένει να μιλήσει ο Ουρανός...

8 σχόλια:

  1. Έτσι ακριβώς είναι όποιος δεν γνωρίζει καλλίτερα να μην μιλάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λένε πολύ σοφά οι Πατέρες: " Απ' όσα βλέπεις,να πιστεύεις τα μισά ...κι απ'όσα ακούς,τιποτα"!
    Κι επίσης,οι παλαιότεροι των γενεών ελεγαν:" Δεν ηξερες;Δεν ρωταγες;"
    Πώς είναι λοιπόν δυνατόν,άνθρωποι που δεν γνωρίζουν την αδελφότητα της Παναγίας της Βαρνακοβας και ουδεποτε έχουν επισκεφθεί το μοναστήρι,να εκφραζουν με "ελαφρα"τη καρδία και μεγάλη απερισκεψία τη γνώμη τους για το δυσάρεστο συμβάν της πυρκαγιάς.
    Λόγια επικριτικά,πικρόχολα,συκοφαντικά και...προφητικα.Ναι,Ναι,αμέσως βρήκανε το αίτιο της πυρκαγιάς :επιτιμιο από τον Θεό ,διότι κατά τα λεγόμενα τους,δέχτηκε η αδελφότητα επίσκεψη αιρετικού επισκόπου.
    Ω,μωροί τη καρδία και εσκοτισμενοι τω νου και τη διανοία !
    Πώς όλοι εσείς που παρουσιαζεστε ως
    " παντογνωστες",μορφωμένοι και...ειδικοι,επιτρεψατε στον εαυτό σας να πέσει σε τετοια πλάνη,να παρασυρθειτε από δυσφημίες και ψεύτικα ακούσματα και να τολμήσετε να διασύρετε το κύρος της Μονής,το όνομα της αξιοσεβαστης Γερόντισσας Θεοδοσιας,να προσβαλετε με τα ασεβή σχόλια σας την οικοδέσποινα του μοναστηριού,την ίδια την Παναγια;
    Καταδικασατε ερήμην την αδελφότητα,μια από τις ορθοδοξότερες μοναστικες αδελφότητες οχι μονο στην Ελλάδα,αλλά και σε ολοκληρη την υφήλιο,(Ναι,καλά ακουσατε!)που διάγει σύμφωνα με τη γνήσια Πατερικη διδασκαλία και παράδοση, δεν κάνει υποχωρήσεις και "εκπτωσεις" που αντιτίθενται στον νόμο του Ευαγγελίου για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις στα μέτρα του κάθε "υποτιθεμενου" χριστιανού ή αλλόδοξου.
    Η γερόντισσα Θεοδοσία είναι ένα κατεργασμένο διαμάντι στο καμίνι των πειρασμών και των δοκιμασιων,ατοφιο,καθάριο ,σπανιότατο διαμάντι πολλών καρατίων που δεν έχει ανάγκη από τα χτυπήματα των κακοπροαιρετων,σκληροκαρδων και γεματων κακίας και μοχθηρίας καρδιών.
    Αντιθέτως,η δική της καρδιά είναι πέλαγος θυσιαστικης αγάπης και απυθμενης συγχωρητικοτητας.Αυτες τις αρετές πλουσιοπάροχα τις μοίραζε όλα αυτά τα χρονια με πολλούς τρόπους,με ελεημοσυνες,με διακονία,με νουθεσίες,αθόρυβα,χωρίς να διατυμπανίζει το έργο και την προσφορά της κι ο Θεός την προίκισε με ΟΛΕΣ τις υπόλοιπες αρετές τις οποίες δίδαξε και μεταλαμπαδευσε σε όλες τις εν Χριστώ θυγατέρες της.
    Εσείς είδατε και ακούσατε από τα ΜΜΕ (που δυστυχως λόγω παραπληροφόρησης και κατευθύνομενης πληροφορησης ,έχουν χάσει την αξιοπιστία τους ),ένα τραγικό συμβάν...
    Δεν είδατε όμως και δεν θέλατε ν' ακούσετε ίσως, τα αναριθμητα θαυμαστά συμβάντα, τα συγκλονιστικα ΘΑΥΜΑΤΑ που έγιναν και συνεχίζουν να γινονται σε πολλούς ανθρώπους χάρη στις καθαρες και ταπεινές προσευχες αυτών των αδελφών μοναζουσων,χάρη στην ακλόνητη πίστη κι αγιότητα της γερόντισσας που με τη βιοτη τους αναπαυουν κι ελκύουν τη χάρη,τη μεσιτεία και τη βοήθεια της Παναγίας.
    Δεν θέλετε να μάθετε την ΑΛΗΘΕΙΑ για το σωτήριο έργο που επιτελει η αδελφότητα σε πνευματικό και υλικό επίπεδο,αλλά αρεσκεστε να "τρεφεστε" με την εγωκεντρική αυταρέσκεια του " τα ξέρω όλα,δεν χρειάζεται να ακούσω τίποτα αλλο".
    Εάν ακόμη η φωνή της συνειδήσεως σας δεν έχει σιγήσει τελείως,τότε ζητείστε από την Παναγια πρωταρχικως "συγνωμη" κι από τη γερόντισσα σε δεύτερη φαση ,για την απερίσκεπτα επιθετική κι επικριτική σας στάση και αντί να μυρικαζετε λογια σπεύσατε να προσφέρετε εμπράκτως τη βοήθεια σας στην πληγείσα από τη φωτια αδελφότητα.
    Πληγωσατε αδίκως,επανορθωσετε δικαιως για να μην σας καταδικάσει κι εσάς ο Θεός,όχι ερήμην,αλλά ενώπιον λεγεώνων αγγέλων,οπότε θα είναι μεγάλη η αισχυνη της ψυχής σας.
    Και στο ερώτημα: "τοτε γιατί επέτρεψε ο Θεός να καεί ξανά το μοναστηρι;"
    Διότι ΜΟΝΟ Εκείνος γνωρίζει και θα αποκαλύψει τον λόγο εν ενθετω χρόνω.
    ΟΛΟΙ οι μεγάλοι άγιοι της εκκλησίας μας,συκοφαντηθηκαν,εξορίστηκαν,δοκιμάστηκαν σε πειρασμούς και κινδύνους για να γίνουν με την αγογγυστη υπομονή τους και την ευχαριστηριακη δοξολογία τους,παράδειγμα προς μίμηση για όλους εμάς τους αδυνατους τη πίστη.

    Συγχωρέστε με,Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με εκφράζει και συμφωνώ απόλυτα με το προηγούμενο σχόλιο!Η Παναγία να σας σκεπάζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Περίεργα πράγματα συμβαίνουν...Είδα αυτή την ανακοίνωση https://freemonks.gr/index.php?page=news_info&lang=1&id=1783
    του Γέροντα Νεκταρίου Μουλατσιώτη και πήγα στην Εθνική Τράπεζα να καταθέσω το ελάχιστο για την Βαρνάκοβα. Όταν ήμουν έτοιμος να κάνω την κατάθεση, η ταμίας μου είπε ότι ο λογαριασμός αυτός ανήκει στην Μητρόπολη Φωκίδος και δεν έχει καμία σχέση με το μοναστήρι της Βαρνάκοβας. Εξεπλάγην!Αφού η Ιερά Μονή έχει δικό της λογαριασμό, γιατί να τα καταθέσω στην Μητρόπολη Φωκίδος;Όπως καταλαβαίνετε, δεν έκανα καμία κατάθεση και έφυγα από την τράπεζα. Αν θέλετε, διασταυρώστε το. Πηγαίνετε στην Εθνική Τράπεζα και ρωτήστε. Μάλιστα, το ίδιο μου μετέφερε και φιλική μου οικογένεια που είχαν την ίδια ιδέα με μένα. Και εκείνοι έκαναν το ίδιο:Όταν είδαν σε ποιόν ανήκει ο λογαριασμός δεν προχώρησαν στην κατάθεση του οβολού τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το άκουσα κι εγώ από μια φίλη μου ότι είναι της Μητρόπολης Φωκίδας.Αναρωτιεμαι γιατί αφού η Μόνη έχει δικό της λογαριασμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παιδιά, προσέξτε!Αυτός ο λογαριασμός δεν έχει σχέση με την Βαρνάκοβα.Πετρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ναι,ναι,πήγα κι εγώ να καταθέσω ένα μικρό ποσό μέσω e-banking.Σταματησα τελευταία στιγμή γιατί είδα ότι δικαιούχος είναι η Μητρόπολη Φωκίδας,όχι η Βαρνάκοβα.Και μου έκανε εντύπωση,γιατί είδα ότι ο λογαριασμός έχει ανοιχθεί στην Αθήνα...πράγματι, περίεργα:(
    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι υβριστικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται, καθώς δεν συνάδουν με την γραμμή του μοναστηριού που τόσο αγαπάμε και στηρίζουμε!

29 Ιανουαρίου 2017 – 29 Ιανουαρίου 2021. Από την φωτιά μέχρι και σήμερα...

  Τέσσερα χρόνια πέρασαν από εκείνη την ημέρα... Τι έγινε μέχρι τώρα; Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους... (Φωτογραφίες από προσωπι...