Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020

Ευχάριστα νέα!Αποκαταστάθηκε η καμμένη πλάκα!

 Ύστερα από τις ενέργειες της αδελφότητας, αποκαταστάθηκε η πλάκα που εδραζόταν ο προσωρινός ναός και στεγάζονται από κάτω τα κελιά της αδελφότητας.

Θυμίζουμε ότι λόγω έντονης βροχής στα τέλη Ιουνίου, εισχώρησε νερό μέσα από τις ρηγματώσεις της πλάκας στον κάτω όροφο, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν τα κελιά της αδελφότητας και άλλοι χώροι που στεγάζονται στον ίδιο όροφο. 

Νερό εισχώρησε και σε διπλανό κτίσμα, του οποίου η σκεπή κάηκε στις 14/6/2020, με αποτέλεσμα να υποστεί επιπλέον φθορές.

Τα εργαστηριακά δοκίμια που ελήφθησαν από την πλάκα έδειξαν, φθορά μεν της καμμένης πλάκας, αλλά χωρίς να επηρεαστεί η στατικότητά της, κάτι που οφείλεται και στην κατασκευή της.  

Ειδικό τεχνικό προσωπικό ανέλαβε την αποκατάσταση της πλάκας και έπειτα από την απομάκρυνση και των τελευταίων εναπομείναντων δομικών υλικών, την καθάρισε επιμελώς και την ενίσχυσε με κατάλληλη υγρομόνωση.



Η όλη διαδικασία αποκατάστασης της πλάκας έγινε με δαπάνη της αδελφότητας.

Ευχόμαστε σιγά σιγά να προχωρήσουν όλα τα έργα και να αποκατασταθεί πλήρως το αγαπημένο μας μοναστήρι!

Καλή Παναγιά!

Χρόνια πολλά! Να μας σκεπάζει η Χάρη Της!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι υβριστικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται, καθώς δεν συνάδουν με την γραμμή του μοναστηριού που τόσο αγαπάμε και στηρίζουμε!

29 Ιανουαρίου 2017 – 29 Ιανουαρίου 2021. Από την φωτιά μέχρι και σήμερα...

  Τέσσερα χρόνια πέρασαν από εκείνη την ημέρα... Τι έγινε μέχρι τώρα; Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους... (Φωτογραφίες από προσωπι...